Lice'de Milyonlarca Hint Keneviri İmha Edildi

Lice'de Milyonlarca Hint Keneviri İmha Edildi

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK'ya yönelik operasyon kapsamında, ekili arazilerde tespit edilen 6 milyon 438 bin kök Hint kenevirinin imha edildiği belirtildi.

Diyarbakır 7'nci Kolordu Komutanlığının sevk ve idaresinde 24 taburun katılımıyla Lice ve civar bölgelerde icra edilen "Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu" sürüyor.

TSK tarafından dağlık ve ormanlık alanda, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi, örgütün finans kaynağı kenevir ekim alanlarının imhası ile sığınak ve depoların tahrip edilmesi amacıyla başlatılan operasyon devam ediyor.

Lice'de başlatılan operasyonun ilk 3 gününde yüzlerce arazide tespit edilen 6 milyon 438 bin kök Hint keneviri, güvenlik güçlerince söküldükten sonra imha edildi.

İmha çalışmaları devam ederken, diğer yandan da uyuşturucu ekili yeni arazilerin tespiti yapılıyor. Uyuşturucuların imhası ve tespit çalışmalarına korucular da destek veriyor. Bu kapsamda, yeni tespit edilen arazilerde yaklaşık 2 milyon 700 bin kök Hint keneviri ile toprağa gömülmüş 373 kilogram toz esrar bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.