Lisede sınıf tekrarı geri geldi: İşte yeni düzenlemeler

Lisede sınıf tekrarı geri geldi: İşte yeni düzenlemeler

Lise öğrenimine ilişkin yeni düzenlemeler resmiyet kazandı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in de geçtiğimiz günlerde yaptığı yeni alınacak kararlara ilişkin açıklamalar resmi bir boyut kazandı.

Köklü bir değişikliğin söz konusu olduğu yönetmeliğe göre; Artık 50 ortalama ile sınıf geçilemeyecek, alt sınıf dahil 6'dan fazla dersi başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak.

Sınıf tekrarı hazırlık sınıfı hariç, orta öğrenim süresince en fazla bir defa yapılacak. Öğrenim süresi içinde ikinci defa sınıf tekrarı durumuna düşen öğrencilerin ders yılı sonunda okulla ilişiği kesilerek veli ve öğrenci talebi de dikkate alınarak mesleki eğitim merkezine, Açık Öğretim Lisesine, Mesleki Açık Öğretim Lisesine veya Açık Öğretim İmam Hatip Lisesine kayıtları yapılacak.

Açık liseye geçişlere de kısıtlama getirildi. Bundan böyle yönetmelik kapsamında, istisnai durumlar hariç açık liseye geçilemeyecek. Milli sporcular, tutuklular, şehit ve gazi yakınları bu düzenlemeden muaf olacak.

Yeni yönetmelikte devamsızlık kuralları da değiştirildi. Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü toplamda 30 günü aşan öğrenciler not ortalaması ne olursa olsun başarısız sayılacak.

Özürsüz 2 gün üst üste devamsızlık yapan öğrencinin durumu velilere bildirilecek.

Yeni Yönetmelikte yabancı dil dersinde yazılı sınavla birlikte öğrencinin okuma, yazma, konuşma ve dinleme becerisini ölçen uygulama Türk dili ve edebiyatı dersi için de geçerli olacak

Spor liselerinde kontenjan belirlenirken takım kurmak için kız öğrencilere pozitif ayrıcalık sağlanacak.

Kaynak: Haber7

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.