Litvanya: Rusya'da Putin rejimine son verilmeli

Litvanya: Rusya'da Putin rejimine son verilmeli

Litvanya Dışişleri Bakanı Gabrielius Landsbergis, Rus tehdidinden kurtulmanın tek yolunun Vladimir Putin iktidarına son vermek olduğunu belirtti.

Litvanya Dışişleri Bakanı Gabrielius Landsbergis, Batı ülkelerini ve müttefiklerini Rusya’nın gelecekteki tehditlerinden korumanın tek yolunun, Ukrayna’da başarısız olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin iktidarına son vermek olduğunu belirtti.

Litvanya Dışişleri Bakanı Gabrielius Landsbergis, Associated Press’e verdiği röportajda, ABD’yi ve NATO müttefiklerini, Rusya’ya karşı daha sert bir duruş sergilemeye davet etti. Putin’in 9 Mayıs Zafer Günü’ndeki konuşmasının “etkileyici” olmadığının altını çizen Litvanya Dışişleri Bakanı, generallerle diğer kurmaylarının “kasvetli yüzlerinin” Ukrayna savaşında başarısızlığın göstergeleri olduğunu kaydetti.

Ukrayna’da işlerin, Rusya’nın umduğu gibi gitmediğini belirten Landsbergis, “yaralı Putin’in daha da tehlikeli olabileceğini ve tehdidi ortadan kaldırmanın tek yolunun onun iktidarına son vermek olduğunu” ifade etti. Landsbergis, Putin iktidarda olduğu sürece komşu ülkelerin belli ölçüde tehlikede olacağını vurgulayarak “Sadece Putin değil tüm rejim, çünkü biri Putin’i ve yakın çevresini değiştirebilir ancak başka bir Putin onun yerine geçebilir.” ifadelerini kullandı.

Landsbergis, 2008’de Gürcistan, 2014’te de Ukrayna’daki savaşlarına rağmen Rusya’nın saldırganlığından şüphe edenlerin yanıldığını kaydetti.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.