Londra Havalimanında Eylem

Londra Havalimanında Eylem

Londra Şehir Havalimanı, "Black Lives Matter" hareketinin protesto eylemi sonrası uçuşlara kapandı.

Londra Şehir Havalimanı, "Black Lives Matter" (Siyahilerin Hayatları Önemlidir) hareketi mensuplarının gerçekleştirdiği protesto eylemi sonrası uçuşlara kapandı. Kendilerini beraberce havalimanının uçuş pistine zincirleyen göstericiler, uçuşların aksamasına neden oldu. "Black Lives Matter" hareketi, siyahilerin hakları ve iklim değişikliği sebebiyle gerçekleştirilen eylem devam ederken şu açıklamayı yaptı: "Londra Şehir Havalimanı küçük bir elit tabakaya hizmet ederken, yalnızca 2016 yılında 3176 mültecinin Akdeniz'de öldüğü yahut kaybolduğu biliniyor. Siyahi insanlar ise uçuşta değil, ölümde ilk sırada. Birleşik Krallık, siyahi göçmenleri 'göçmenlik kriterleri' nedeniyle sınırdışı etmek için özel uçuşlar ayarlıyor. Bu eylem, Birleşik Krallık'ın siyahilere karşı yerel ve küresel tavrına vurgu yapmak üzere gerçekleştirildi. Küresel iklim değişikliğine sebebiyet vermede kişi başına düşen en yüksek oranlardan birine sahip Birleşik Krallık aynı zamanda iklim değişikliğinin ölümcül sonuçlarına karşı en savunmasız ülkelerden biri. Bu tutumlarıyla Birleşik Krallık iklim değişikliği krizinin ırkçı bir kriz olmasına neden oluyor."

"Black Lives Matter" hareketi, dört yıl önce ABD'de Trayvon Martin adlı siyahi gencin öldürülmesi sonucu uluslararası bir hareket olarak kurulmuştu.

Eylemi gerçekleştiren protestocular gözaltına alındı.

Londra Şehir Havalimanı, Londra'nın meşhur finans merkezi Kanarya Rıhtımı'na yakınlığı sebebiyle birçok banker ve iş adamının uğrak yeri konumunda. Geçtiğimiz yıl 4.3 milyon yolcu sözkonusu havalimanını kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.