Londra saldırısını IŞİD üstlendi

Londra saldırısını IŞİD üstlendi

Cumartesi gecesi düzenlenen ve 7 kişinin hayatını kaybettiği ve 48 kişinin yaralandığı saldırıyı IŞİD üstlendi.

IŞİD'e yakınlığıyla bilinen haber ajansı Amaq, İngiltere'de cumartesi gecesi yaşanan saldırıyı  "Bir IŞİD savaşçı müfrezesinin" saldırıyı gerçekleştirdiğini aktardı.

İngiltere’nin Başkenti Londra’da kentin merkezindeki London Bridge ve köprü yakınlarındaki Borough Market'ta saldırı düzenlenmiş ve saldırıda 7 kişi hayatını kaybederken  en az 48 kişi de yaralanmıştı. Saldırganlar polis tarafından olay sırasında öldürüldü. 

"Yeni bir trend ile karşı karşıyayız"

İngiltere Başbakanı Theresa May, Manchester ve Londra saldırılarının birbiriyle bağlantılı olmadığını belirterek "Ancak karşılaştığımız tehditte yeni bir trend deneyimi içinde olduğumuzu düşünüyoruz” dedi. Başbakan May "Artık yeter demenin zamanı geldi” ifadelerini kullandı.

May, "Büyük Britanya'nın terörle mücadele stratejisini gözden geçirmesi gerektiğini" vurguladı ve "polis ve güvenlik güçlerinin radikal İslamcılara karşı her türlü araca sahip olması gerektiğini" söyledi.  

İngiltere Başbakanı "Eğer konu aşırıcılık ve terörizmle uğraşmaksa bazı şeylerin değişmesi gerek. Her şey olduğu gibi devam edebilirmiş gibi yapamayız ve yapmamak zorundayız” şeklinde konuştu.

İngiltere Başbakanı Theresa, May 8 Haziran'da yapılması planlanan parlamento seçimlerinin planlandığı gibi yapılacağını söyledi. May seçim kampanyalarının pazartesi günü tekrar başlayacağını kaydetti.

IŞİD örgütü, kendi topraklarında yapılan hava saldırılarına karşılık sempatizanlarının Batılı ülkelerde 'yalnız kurt' adı verilen saldırılar düzenlemesi çağrılarında bulunuyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.