Londra'da Halep protestosu: "Katliamı durdurun"

Londra'da Halep protestosu: "Katliamı durdurun"

Başbakanlık konutu önünde toplanan yüzlerce kişi, Suriye’nin Halep kentinde insani krize kayıtsız kalındığı gerekçesiyle protesto gösterisi düzenledi.

Suriye'nin kuzeyinde şiddetli saldırıların hedefi olan Halep'te gün geçtikçe derinleşen insani kriz, Londra’da Başbakanlık konutu önünde protesto edildi.

İngiltere’de "Af Örgütü", "Uluslararası Kurtarma Komitesi", "Savaş Çocukları ve Suriye’ye Yardım" gibi önde gelen sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen protestoya ülkenin farklı şehirlerinden yüzlerce kişi katıldı.

Başbakanlık konutu önünde toplanan protestocular, ellerinde, “Halep’teki çocukları koruyun”, “Halep’teki yeni soykırım” (holocost), “katliamı durdurun”, “gök yüzünden bomba değil, gıda bırakın” ifadelerinin yer aldığı dövizler taşıdı.

Ünlü İngiliz oyuncu Carey Mulligan da protestoya katılarak, “Benim de kızım olduğu için, onun böyle durumda kalmış olabileceğini tasavvur edemiyorum. Bu durum daha fazla sesimi çıkarmama ve elimden geleni yapmaya çalışmama neden oluyor. Kızımı yatağına koyduğumda güvenli olduğunu bildiğimde rahatım. Fakat Halep’teki aileler değil. Onlar gece başlarına neler gelebileceğini bilmiyorlar.” dedi.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.