Londra'da İlk Müslüman Belediye Başkanı

Londra'da İlk Müslüman Belediye Başkanı

Dün yapılan yerel seçimler sonunda Londra'da Pakistan asıllı Müslüman aday Sadık Khan kazandı.

Londra'ya Pakistan asıllı belediye başkanı İngiltere'nin başkenti Londra'da dün yapılan seçimde, sandıktan Pakistan asıllı Müslüman aday Sadık Han çıktı.

Londra'da Sadık Han'ın seçilmesiyle, hem iki dönemdir Muhafazakâr Parti'nin elinde olan belediye İşçi Partisi'ne geçti hem de Londra'da ilk Müslüman bir siyasetçi belediye başkanı seçildi.

İngiltere genelinde 45 milyon kayıtlı seçmen, yerel ve genel seçimler kapsamında dün sandık başına gitti.  Seçimler kapsamında İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda bölgesel parlamentolar ile İngiltere'de 124 birimde belediye meclisi ve Londra, Bristol, Liverpool ve Salford'da da belediye başkanlığı için sandıklar kuruldu.

12 adayın bulunduğu Londra belediye başkanlığı seçiminde yarış, hükümetteki Muhafazakâr Parti'nin adayı Zac Goldsmith ile ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin Müslüman adayı Sadık Han arasında geçti. Son anketlere göre Pakistan asıllı Khan, Goldsmith'in 10 puan önünde yer alıyordu.

Babası Pakistan'dan gelerek İngiltere'de otobüs şoförlüğü yapan Sadık Han, halen İşçi Partisi milletvekili. Han, daha önce devlet bakanlığı görevinde de bulunmuştu. Han, 17 milyon poundluk bütçesiyle Londra’nın başına geçmesinin ardından ‘İngiltere’nin en güçlü adamı Müslüman’ olarak nitelendirildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.