Londra'da 'terör alarmı' boş çıktı

Londra'da 'terör alarmı' boş çıktı

Londra’da polis, ''silah sesleri'' ihbarı üzerine önce metroyu boşalttı ancak daha sonra bir saldırı belirtisi görmediğini açıkladı.

İngiltere’nin başkenti Londra’da polis, en işlek metro istasyonlarından biri olan Oxford Circus durağını önce "silah sesleri" ihbarı üzerine önce boşalttı ancak daha sonra bir saldırı belirtisi görmediğini açıkladı.

Amerika'nın Sesi'nde yer alan habere göre, gelişme ilk başta paniğe neden olurken, silahlı polis ekipleri, Oxford Caddesi üzerinde ve istasyonunda "ateş edildiği yönündeki haberler" üzerine müdahale etti. İnsanlar da panik halinde etraftaki dükkanlar ve barlara sığındı.

Ancak polis daha sonra yaptığı açıklamada, ateş edildiği ya da herhangi bir can kaybı olduğuna dair hiçbir delil bulmadığını belirtti.

'Terör bağlantılıymış gibi'

Londra polisinden yapılan açıklamada, "Şu ana kadar polis herhangi bir şüpheliye, ateş açıldığına ya da can kaybına dair bir ize rastlamadı" ifadesi kullanıldı.

Polis ilk açıklamasında, olaya “terör bağlantılıymış gibi” müdahale ettiklerini belirtmiş, halktan başkentin ana alışveriş mekanlarından biri olan bu bölgeden uzak durmalarını ve etraftaki dükkanlara sığınmalarını istemişti.Polis daha sonraysa, bu uyarısını kaldırdı ve metro durağı da yeniden açıldı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.