Londra'daki yangında ölü sayısı 79'a yükseldi

Londra'daki yangında ölü sayısı 79'a yükseldi

Britanya’nın başkenti Londra’da 24 katlı bir binada çıkan yangında ölü sayısının 79 olarak kabul edildiği açıklandı.

Londra’nın batısındaki Kensington semtinde geçen hafta yaşanan korkunç olayla ilgili Londra Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden Stuart Cundy, bu kişilerin kayıp olsalar da öldüklerinin varsayıldığını söyledi.

130 dairenin bulunduğu apartmanda yüzlerce insan yaşıyordu. Gelir düzeyi yüksek semtte düşük gelirlilerinin oturduğu binadaki yangın hükümete yoğun tepki gelmesine neden olmuştu.

Yaşamını yitirenlerin sayısının hala değişebileceğini söyleyen Cundy, “Binada bize bildirilenler dışında da insanlar kalmış olabilir. Ayrıca kimsenin kayıp olduğunu bilmediği kişiler de olabilir” dedi.

Stuart Cundy, hasar nedeniyle inceleme işlemlerinin hayli zor ve yavaş yapılmak zorunda kaldığı binada 79 kişinin ya hayatını kaybettiğini ya da ölmüş sayıldığını söyledi.

İngiltere Başbakanı Theresa May, Cuma günü yangın bölgesini ziyaret etmiş, protesto gösterilerine hedef olmuş ve yuhalanmıştı.

Londra Belediye Başkanı Sadık Khan da yaptığı açıklamada yangının “uzun yıllar boyunca yerel yönetimler ve hükümetlerin ihmalinin neden olduğu önlenebilir bir kaza” olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.