Lübnan Cumhurbaşkanı IŞİD'e karşı zafer ilan etti

Lübnan Cumhurbaşkanı IŞİD'e karşı zafer ilan etti

IŞİD 2014'te kaçırdığı 9 Lübnan askerinin cesedini Lübnan'a teslimine karşılık, Suriye'nin Deyrizor şehrine çekildi.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, "IŞİD'e karşı yapılan operasyon başarıyla sonuçlanmıştır. Bugün, ordumuzun başarısını ve zaferini ilan ediyoruz." dedi.

Orduyu tebrik eden Cumhurbaşkanı Avn, "Önemli bir zafer kazanan ordumuz, ülkemizdeki teröristleri temizlemiştir. Bu zaferinden dolayı ordumuzu kutluyor ve şehit olan askerlerimizin önünde eğiliyoruz." diye konuştu.

ABD destekli Lübnan ordusu, 19 Ağustos'ta İran destekli Hizbullah örgütü ile IŞİD'e karşı başlattığı "Dağların Şafağı" operasyonunda 27 Ağustos'ta ateşkes ilan etti. Bir sonraki gün de operasyonun sonlandırıldığını duyurdu.

Ordu ve IŞİD arasında sağlanan anlaşma kapsamında,IŞİD 2014'te kaçırdığı 9 Lübnan askerinin cesedini Lübnan'a teslimine karşılık, Suriye'nin Deyrizor şehrine çekildi. Ancak çekilen IŞİD konvoyunun ABD uçakları tarafından vurulduğu bildirildi. 

Lübnan'ın yeni cumhurbaşkanı: Hizbullah müttefiki Hristiyan bir lider

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.