Lübnan-İsrail ateşkesi 3 hafta uzatıldı

Lübnan-İsrail ateşkesi 3 hafta uzatıldı

Lübnan ile İsrail arasındaki ateşkes 3 haftalık süreyle uzatıldığı bildirildi.

ABD Başkanı Donald Trump, perşembe günü Lübnan ile İsrail arasındaki ateşkesin üç hafta uzatılacağını söyledi.

Trump, bunu Beyaz Saray'da Lübnan ve İsrail büyükelçileri arasında yapılan ve ABD yönetiminden üst düzey isimlerin de katıldığı toplantının ardından Truth Social platformunda duyurdu.

Toplantıya Başkan Yardımcısı JD Vance, Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile ABD'nin Lübnan ve İsrail büyükelçileri de katıldı.

Trump, toplantıdan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun üç haftalık ateşkes süresi içinde büyük olasılıkla Beyaz Saray'da bir araya geleceğini söyledi.

Toplantıdan önce bir Beyaz Saray yetkilisi "İsrail ile Lübnan arasındaki büyükelçi düzeyindeki görüşmeler artık Beyaz Saray'da yapılacak. Başkan Trump, iki temsilciyi de geldiklerinde karşılayacak" dedi.

Perşembe günkü toplantının aslında Dışişleri Bakanlığı'nda yapılmasının planlandığı, ancak son anda Beyaz Saray'a alındığı belirtildi.

Toplantı başlamadan birkaç dakika önce Hizbullah, ateşkes ihlallerine karşılık olarak İsrail'e roketler fırlattığını açıkladı.

İsrail de buna Lübnan içinde hava saldırıları düzenleyerek karşılık verdi.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.