Lübnan, Mısır ve Esed rejimi arasında doğal gaz anlaşması

Lübnan, Mısır ve Esed rejimi arasında doğal gaz anlaşması

Lübnan, Mısır ve Esed rejimi yetkilileri, Beyrut'ta ortak doğal gaz anlaşmasına imza attı.

Lübnan, Mısır ve Esed rejimi yetkilileri, Beyrut'ta ortak doğal gaz anlaşmasına imza attı.

"Arap Baharı" gösterileri ve Suriye'de iç savaşın patlak vermesi sebebiyle Lübnan'a doğal gaz akışının durmasının ardından yıllar sonra üç ülke arasında Arap Doğal Gaz Boru hattından yeniden akış sağlanabilmesi hedefleniyor.

Üç ülke yetkililerinin Beyrut'ta bulunan Lübnan Enerji Bakanlığı binasında sağladığı anlaşma kapsamında Suriye aracılığıyla Mısır'dan Lübnan'a yılda 650 milyon metreküp doğal gaz akışı kabul edildi.

Lübnanlı yetkililer anlaşmaya göre, ülkenin kuzeyinde doğal gaz akışının sağlanması kapsamında halka günde 4 saatten fazla elektrik sağlanması amaçlıyor.

Lübnan Enerji Bakanı Velid Fayyad, Dünya Bankası'nın Mısır gazı ithalatını tamamen finanse ettiğini anımsatarak, ABD'nin Esed rejimine yönelik yaptırımların anlaşmayı bağlamamasını istedi.

ABD'nin Esed rejimine yönelik yaptırımları, söz konusu anlaşmaya geçit vermemişti.

Lübnan ve Mısır, ABD yaptırımlarına maruz kalmamak için Washington yönetiminden anlaşmanın onayını beklediğini bildirdi.

ABD'li yetkililer, ülke temsilcilerine endişelere sahip olmadan müzakere yapabilecekleri haberini vermişti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.