Lübnan ordusu bir El Kaide liderini yakaladığını öne sürdü

Lübnan ordusu bir El Kaide liderini yakaladığını öne sürdü

Lübnan ordusundan yapılan açıklamada El Kaide bağlantılı bir ismin yakalandığı iddia edildi.

(Fotoğraf: Arşiv)

Lübnan ordusundan geçtiğimiz gün yapılan açıklamada, ülkenin kuzey kesimindeki Trablus şehrinin kuzeydoğusundaki Deyr Ammar köyünde önemli bir El Kaide liderinin yakalandığı belirtildi.

Reuters'ın aktardığı açıklamada yakalanan kişiden sadece "T.M." ifadesiyle bahsedildi. Lübnan ordusu bu kişinin 19 Mayıs cuma günü yakalandığını ifade etti. Yakalanan kişinin Lübnan'da El Kaide ile bağlantılı olduğu ifade edilen Fethu'l İslam isimli grubun liderlerinden olduğu ileri sürüldü.

Ordunun açıklamasında yakalanan ismin Lübnan'da hücreler kurduğu, geçmişte de Fethu'l İslam'ın kurulmasında da önemli bir rol oynadığını kaydedildi.

Lübnan ordusunun açıklamasına göre "T.M." Fethu'l İslam'a yönelik 2007 yılındaki son saldırılar esnasında kurtulmayı başardı ve son yıllar etkinliğini yeniden artırdı.

Lübnan'daki cihat yanlısı gruplardan Fethu'l İslam, çoğunlukla Filistin asıllı kişilerden oluşuyordu ve Filistin mülteci kamplarında faaldi. 2007 yılında Lübnan ordusunun saldırıları neticesinde liderlerinin büyük bir kısmı yaşamını yitiren grup büyük ölçüde etkisini yitirmişti. Grup 2011 yılında başlayan Suriye savaşında da kısıtlı da olsa varlık göstermişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.