Lübnan'da ABD askerleri ve Hizbullah güçleri yan yana

Lübnan'da ABD askerleri ve Hizbullah güçleri yan yana

ABD Savunma Bakanlığı, ABD askerlerinin Lübnan'da Hizbullah güçlerine yakın bölgelerde faaliyet gösterdiğini kabul etti.

ABD Savunma Bakanlığı, ABD özel kuvvetlerinin Lübnan-Suriye sınırında IŞİD'e karşı başlatılacak savaş öncesinde faaliyete geçtiğini doğruladı.

Pentagon sözcüsü Eric Pahon bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada "ABD özel kuvvetlerinin Lübnan'da varlığını doğrulayabilirim" ifadesini kullandı. Sözcü "Özel kuvvetlerimiz Lübnan Silahlı Kuvvetleri'ne eğitim ve destek de veriyor" ifadesini de sözlerine ekledi. Sözcü, Lübnan'a konuşlandırılan ABD birlikleri hakkında ayrıntı vermedi.

Arsal yakınlarında IŞİD'in kontrolündeki bölgeye yönelik operasyonun önümüzdeki haftalarda başlayacağı düşünülüyor. ABD destekli Lübnan ordusunun Lübnan tarafından operasyona katılacağı ifade ediliyor.

ABD'nin silah yardımları Şii gruplara gidiyor

Bölgenin oldukça yakınlarında faaliyet gösteren İran destekli Hizbullah'ın da savaşa Suriye tarafından dahil olacağı belirtiliyor. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah geçtiğimiz Cuma günü yaptığı konuşmada Lübnan ordusunun IŞİD mevkilerine karşı ne zaman operasyona başlayacağına karar verme aşamasında olduğunu, Suriye tarafında Hizbullah'ın ve Esed rejiminin ise saldırıya başlamaya hazır bulunduğunu ifade etti.

ABD destekli "Al Hurra" ABD birliklerinin Lübnan ordusuna IŞİD'e karşı saldırılarında yardım edeceğini açıklarken "Şarku'l Evsat" bu bilgiyi yalanladı. İfade edilene göre ABD birlikleri bölgede sadece gözlem amacıyla bulunuyor.

ABD'nin, Hizbullah benzeri İran destekli Şii milislerle Irak'ta IŞİD'e karşı saldırılar düzenlediği biliniyor. Öte yandan ABD'nin Lübnan ordusuna yaptığı yardımların Hizbullah eline geçtiği, yardım olarak gönderilen askeri araç ve ekipmanların Hizbullah tarafından kullanıldığı rapor edilmişti.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.