Lübnan'da açlık tehlikesi: Ülke ekmeksiz kalıyor

Lübnan'da açlık tehlikesi: Ülke ekmeksiz kalıyor

Ekonomik krizdeki Lübnan'da ülkeye buğday ve un ithalatının durmasıyla eriyen un stoklarının bugün biteceği açıklandı.

Lübnan'da korkulan oldu ve akaryakıt sıkıntısı aynı zamanda bir gıda kıtlığına dönüştü.

Lübnan'daki ekonomik kriz, Lübnan halkının gıda teminini oldukça zorlaştırmıştı. Fakat artık Lübnan'da maddi durumu olanlar için de gıda temininin ulaşım sıkıntıları nedeniyle zorlaştığı belirtiliyor.

Lübnan'da gıda arzındaki kriz en çok ekmek başta olmak üzere una dayalı gıda sektöründe hissediliyor. Lübnan'ın yoğun nüfuslu yapısı ve topraklarında buğday yetişmemesi nedeniyle, ülkede buğday ürünleri neredeyse tamamen dışarıdan ithal ediliyor.

Ülkede yaşanan akaryakıt krizinin nakliyeciliği zorlaştırmasıyla ülkeye buğday ve fırınlara un taşımacılığının zora girdi.

Bu doğrultuda, Lübnan'da ekmek üretiminde büyük sıkıntılar yaşanmaya başladı.

Un stoklarının bugün biteceğinin açıklanmasıyla, nakliye krizinin çözülmemesi durumunda ülkede ekmek üretiminin hemen hemen tamamen duracağu belirtiliyor.

2019'dan bu yana yaşanan görülmemiş büyüklükteki ekonomik ve siyasi kriz nedeniyle çok zor zamanlar geçiren Lübnan halkının ekmek dahi bulamaması durumunda ülkede sosyal bir patlamanın eşiğine gelineceği ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.