Lübnan'da ekonomik kriz derinleşiyor

Lübnan'da ekonomik kriz derinleşiyor

Lübnan'da son yıllarda yaşanan ekonomik kriz, siyasi istikrarsızlığın da etkisiyle günden güne derinleşiyor.

Lübnan'da son yıllarda yaşanan ekonomik kriz, siyasi istikrarsızlığın da etkisiyle günden güne derinleşiyor.

Halihazırda büyük sorunlarla boğuşan ekonomi, geçtiğimiz yaz Beyrut'ta yaşanan patlamayla daha da sarsılmıştı.

El Cezire'nin aktardığı habere göre halk, bozulan ekonomik durumdan ve siyasilerin gidişata yeterli şekilde müdahale edemiyor oluşundan şikayetçi. Protesto gösterileri de yer yer devam ediyor.

Ülkede birçok market geçici veya kalıcı olarak kepenk kapatırken, Lübnan lirası da her gün değer kaybediyor. Dükkan sahipleri mal alacak paralarının olmadığını, olsa bile stokların bittiğini ve kimsenin kendilerine destek olmadığını vurguluyor.

Lübnan lirası son iki haftada değerinin üçte birini kaybetti. 2019 yılından bu yana paranın değer kaybı ise yüzde 90'ı bulmuş durumda.

Market Sahipleri Sendikası Başkanı Nabil Fahed, kriz nedeniyle tüm marketlerin kalıcı olarak kapanmasından endişe ettiklerini ifade ediyor.

Sayda Ticaret Odası Başkanı Ali el Şerif geçtiğimiz yıl marketlerin yüzde 20-25'inin kapandığını, bu yıl ise yüzde 40-50'leri görebileceklerini söylüyor. El Şerif bunda paranın değer kaybının ve vatandaşların alım gücünün düşmesinin rol oynadığını dile getiriyor.

Siyasi istikrarsızlığın sürdüğü Lübnan'da krizin kısa süre içerisinde çözülmesi ise beklenmiyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.