Lübnan'da ekonomik kriz sebebiyle sokağa çıkan halka ordu müdahale etti

Lübnan'da ekonomik kriz sebebiyle sokağa çıkan halka ordu müdahale etti

Lübnan'da şiddetlenen ekonomik krize karşı halk sokaklara döküldü.

Lübnan'da şiddetlenen ekonomik krize karşı halk sokaklara döküldü.

Ülkenin kuzeyindeki Trablus şehrinde Lübnanlılar, Lübnan lirasının sürekli olarak değer kaybetmesine ve siyasi otoritenin ilgisizliğine karşı protesto gösterileri düzenledi.

Dün Lübnan lirasının dolar karşısında hızlı değer kaybı sonucu, 1 dolar yaklaşık 18 bin Lübnan lirasına kadar yükselmişti. Lübnan lirasının hızlı değer kaybı, halkın alım gücünü de düşürüyor.

Ordu müdahale etti

Trablus ve Sayda gibi şehirlerde siyasilerin evleri, Merkez Bankası binalı gibi merkezlere yürüyen sivil halka Lübnan ordu güçleri müdahale etti.

Ordunun açtığı ateşte çok sayıda sivil yaralanırken, çıkan çatışmalarda en az 10 Lübnan askerinin de yaralandığı rapor edildi.

Şiddetlenen krizin ilerleyen süreçte siyasi otorite ve orduyla sivil halkın arasındaki gerilimi artırmasından endişe ediliyor.

Lübnan'da ekonomik kriz

Lübnan'da son yıllarda yaşanan ekonomik kriz, siyasi istikrarsızlığın da etkisiyle günden güne derinleşiyor.

Yıllardır devam eden kriz, 2019 yılının ardından şiddetini artırmıştı. Büyük sorunlarla boğuşan ekonomi, geçtiğimiz yaz Beyrut'ta yaşanan patlamayla daha da sarsılmıştı.

Halk, bozulan ekonomik durumdan ve siyasilerin gidişata yeterli şekilde müdahale edemiyor oluşundan şikayetçi. Protesto gösterileri de yer yer devam ediyor.

Siyasi istikrarsızlığın sürdüğü Lübnan'da krizin kısa süre içerisinde çözülmesi ise beklenmiyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.