Lübnanlı general: İsrail'e askeri müdahale seçeneğini kullanırız

Lübnanlı general: İsrail'e askeri müdahale seçeneğini kullanırız

İsrail'in Lübnan sınırına inşa etmeyi planladığı duvar, iki ülke arasındaki krizi tırmandırıyor.

Lübnanlı General Joseph Aoun, sonuçları ne olursa olsun, İsrail tarafından gelebilecek her türlü agresif hamleye, ellerindeki her imkanı kullanarak karşılık vereceklerini açıkladı.


Reuters'a açıklama yaparak, "Kesin ve açıkça tekrar belirtiyorum" diyen General Aoun, "İsrail eğer Lübnan'ın egemenliğini ve ekonomik kaynaklarını sömürmeye çalışma gibi bir ihlale girişirse, sonuçları ne olursa olsun, İsrail'in bu agresif hamlesine karşı ordumuz uygulanmayan hiçbir yöntem bırakmayacaktır." ifadelerini kullandı.


İsrail ile Lübnan arasındaki ilişkiler, Doğu Akdeniz'deki gaz alanları konusundaki sıkıntıların üzerine bir de İsrail'in Lübnan'ın güney sınırına duvar örme planını duyurmasından sonra iyice gerilmiş bulunuyor.


İsrail'in 2000 yılında Lübnan'ın güneyinden çekilmesinden sonra Birleşmiş Milletler tarafından çizilen Mavi Hat'ın İsrail tarafına duvar örmeyi planlıyor.


Lübnanlı yetkililer ise bu hamleyi, "istikrar ve güvenirliğe doğrudan tehdit" olarak tanımlayarak, İsrail'e bu inşaattı durdurması çağrısında bulundu.


Kaynak: Star

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.