Lukaşenko: Anayasa değişikliği için referanduma gidilecek

Lukaşenko: Anayasa değişikliği için referanduma gidilecek

Belarus Devlet Başkanı Aleksander Lukaşenko, ülkesinin anayasada değişiklik konusunda referanduma gideceğini söyledi.

Belarus Devlet Başkanı Aleksander Lukaşenko, ülkesinin anayasada değişiklik konusunda referanduma gideceğini söyledi.

Lukaşenko, önceki gün yaptığı bir açıklamada da anayasa reformunun tartışılacağı Halk Meclisi’nin gelecek yıl şubat ayının ilk yarısında toplanacağını söylemişti. Ancak anayasa reformunun Halk Meclisi'nde tartışılsa da değişiklik kararın referandumla alınacağını dile getirdi.

Belta Haber Ajansı’na göre, Lukaşenko yaptığı açıklamada, Halk Meclisi’nin toplanması için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Genel ve bölgesel komitelerin çalışmalarına çoktan başladığını, delegelerin ise bu haftadan itibaren belirleneceğini kaydeden Lukaşenko, “Delegeler, nüfusun tüm katmanlarını ve gruplarını, tüm Belarus halkını temsil eden insanlar olacak.” dedi.

Lukaşenko, Belarus Halk Meclisi’nin doğrudan demokrasinin organı olduğunu vurgulayarak, 6. Belarus Halk Meclisi’nin 11-12 Şubat’ta toplanacağını açıkladı.

"Avrupa'nın son diktatörü"

Belarus'u 26 yıldır yöneten Aleksander Lukaşenko, son olarak ülkede gerçekleştiren seçimlerden de tartışmalı bir şekilde galip olarak çıkmıştı. 

Lukaşenko'nun liderliğini kabul etmeyen çok sayıda Belaruslu gösteriler düzenlemiş, Lukaşenko'ya bağlı güvenlik güçleri göstericilere karşı oldukça sert müdahalelerde bulunmuş, yüzlerce kişi gözaltına alınmıştı.

Lukaşenko sık sık 'Avrupa'nın son diktatörü' olarak anılıyor.

Kaynak: Euronews, Mepa News

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum