Lukaşenko: Batı, Rusya'yı Üçüncü Dünya Savaşı'na itiyor

Lukaşenko: Batı, Rusya'yı Üçüncü Dünya Savaşı'na itiyor

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Ukrayna-Rusya savaşına dair açıklamalarda bulundu.

Belarus Anayasası’nda yapılan revizyonlara ilişkin olarak bugün düzenlenen referandumda oyunu kullanan Lukaşenko, ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Sputnik'in aktardığı habere göre Belarus lideri, "Moskova'nın sunduğu tüm teklifleri Ukraynalı yetkililere ilettik. Önce kabul ettiler, sonra reddettiklerini söylediler" dedi. Lukaşenko, "Batı, Rusya’yı yaptırımlarla Üçüncü Dünya Savaşı'na doğru itiyor" diye belirtti.

Batı’nın Rusya’ya uyguladığı yaptırımlara da değinen Lukaşenko, “Savaştan daha kötü olan yaptırımlar var. Bu, Rusya'yı Üçüncü Dünya Savaşı'na itiyor. Burada başımızın belaya girmemesi için kendimizi tutmalıyız. Zira nükleer savaş her şeyin sonu olur” diye konuştu.

“Ukrayna’da hiçbir Belarus askeri yok, bir tek mermi, mühimmat dahi atılmadı” diyen Lukaşenko, Rusya’ya zaten böyle bir yardıma ihtiyacı olmadığını vurguladı. Ukrayna sınırında yaralılara yardım edildiğine dikkat çeken Lukaşenko, “Ağır yaralılar başvurduklarında onları tedavi ediyoruz. Bunun kötü tarafı nedir?” dedi.

facebanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.