Lukaşenko tartışmalı seçimler sonrası ilk yurt dışı ziyareti için Rusya'da

Lukaşenko tartışmalı seçimler sonrası ilk yurt dışı ziyareti için Rusya'da

Rusya lideri Vladimir Putin ile görüşmek için bugün Soçi’ye gidecek olan Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko’nun uçağının Rusya’ya indiği belirtildi.

Kremlin’in, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko’nun Rusya lideri Vladimir Putin ile Soçi’de yapacağı görüşmeye ilişkin açıklamasında, söz konusu görüşmede ikili ilişkilerin geleceği ile ortak projeler ve iki ülkenin entegrasyon sürecinin ele alınacağı belirtildi.

Sputnik'te yer alan habere göre, Soçi’deki görüşmelerde ele alınacak konulardan birinin, Belarus’ta düzenlenen devlet başkanlığı seçimlerinden beri ülkede devam eden protestolar olması bekleniyor.

Lukaşenko’nun Rusya ziyareti, sonuçları nedeniyle protesto gösterilerinin altı haftadır sürdüğü Belarus’taki seçimlerin ardından gerçekleştirdiği ilk yurt dışı ziyareti.

Belarus liderinin Soçi ziyareti, Belarus dışişleri ve savunma bakanlarının Moskova ziyaretini izliyor.

Soçi’deki temasları, Lukeşanko ile Putin’in de seçimler sonrasındaki ilk yüz yüze görüşmeleri olacak.

Daha önce Rusya lideri, telefon görüşmelerinde Lukaşenko’nun istemesi üstüne, gerekli olması durumunda Belarus’a gönderilecek bir Rus polis gücünün ‘rezerve edildiğini’ söylemişti.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.