Macaristan sınıra ördüğü çitin parasını AB’den istedi

Macaristan sınıra ördüğü çitin parasını AB’den istedi

Macaristan Başbakanı Orban, mültecileri engellemek için ülkenin güney sınırına ördürdüğü telin parasını AB’den talep etti.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, 2015 senesinde zirveye ulaşan mülteci krizi esnasında ülkesinden geçmek isteyen mültecileri almamak için ülkenin güney sınırına ördürdüğü çitin parasını Avrupa Birliği'nden talep etti.

DW'nin aktardığına göre Orban’ın perşembe günü Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker’e gönderdiği mektubunda, Macaristan'ın güney sınırına ördüğü çit için ödediği 800 milyon euronun en azından yarısının geri ödenmesini istediğini belirtti.

Orban, Brüksel'in mülteciler konusunda İtalya, Yunanistan ve Bulgaristan'a yaptığı gibi Macaristan için de "üzerine düşeni yapması gerekiyor”  dedi.

Çitli önlemlerle ülkeye girebilen mülteci sayısını azaltan Orban, bu uygulamasıyla AB'den tepki çekti.

Konuyla ilgili açıklama yapan bir Avrupa Komisyonu sözcüsü ise "dayanışma tek taraflı değildir” dedi. Sözcü, hem sınır güvenliği konusunda destek talep edip hem de AB'nin ortak aldığı mültecilerin üye ülkelere dağıtılması kararını uygulamamanın eşzamanlı olarak gerçekleşemeyeceğini ifade etti, ancak talebin inceleneceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.