Macaristan'da başlayan gösterilerde halkın talepleri artıyor

Macaristan'da başlayan gösterilerde halkın talepleri artıyor

Macaristan'da devlet televizyonu binası önünde Başbakan Viktor Orban’ı protesto eden halkın hükümetten talepleri artmaya başladı.

Macaristan’da halkın hükümeti protesto ettiği gösteriler dün 5. günündeydi. Hükümetteki sağcı Başbakan Viktor Orban’ı protesto eden halk, devlet televizyonu binası önündeki eylemlerini sürdürdü. Muhalefet milletvekilleri de protestoculara hitap ederek kendilerinin, taleplerini devlet televizyonunda okumalarına izin verilene kadar protestolara devam edeceklerini söylediler.

Protestolar, çalışma günü sayısının yeniden 6 güne çıkarılmasını öngören ve eğer çalışan da onay verirse üç yıla kadar fazla mesai ödemelerinin yapılmamasını öngören yeni iş yasası nedeniyle başlamıştı.

Talepler arttı

İş yasasını protesto için başlayan gösterilerde halkın talepleri de arttı. Göstericiler, devletin yolsuzluktan temizlenmesini, bağımsız bir yargı ve medyanın temin edilmesini istiyorlar.

Protesto için devlet televizyonu binası önünde toplanan halk, “Buradan gitmeyeceğiz” ve “Gece gündüz, yalan söylüyorlar” diye sloganlar atıyorlar. Milletvekilleri, kendilerinin bir kamu binasına girmesini temin etmesi gereken polisi, özel güvenlik güçlerinden talimat almakla suçluyorlar.

10 muhalefet milletvekili devlet televizyonu binasına girerek taleplerini canlı yayında okumak istemeleri üzerine dışarı çıkarılmışlardı.

Hükümet yasayı savunuyor

​Hükümetse yeni iş yasasını savunuyor ve özellikle üretim ve otomotiv sektöründe daha fazla çalışma hakkıyla işçilerin daha çok kazanç elde edeceklerini söylüyor.

Başbakan Orban, protestoların ünlü Macar kökenli işadamı George Soros tarafından finanse edildiğini öne sürdü ve Soros’u kınadı. Soros tarafından desteklenen Açık Toplum Vakfı’ysa yaptığı açıklamada bu iddiaları yalanladı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.