Macaristan'da 'Erdoğan' protestosu

Macaristan'da 'Erdoğan' protestosu

Macaristan'a resmi bir ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan Victor Orban ile görüşmesi Macarlı muhalif partilerce protesto edildi.

Macaristan'a resmi bir ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan Victor Orban ile görüşmesi Macarlı muhalif partilerce protesto edildi.

Ülkede Eylül ayı içerisinde uygulamaya giren toplantı ve gösteri yürüyüşlerine ilişkin bir kanun ile Erdoğan'ın ziyareti için planlanan tüm protestoların yasaklandığı bölgede gerçekleşen eylemde yalnızca pankartlar asılabildi.

Macaristan'ın sol partilerinden Demokratik Koalisyon Partisi Orban ve Erdoğan'ı gösteren 'Aşk aşktır' yazılı bir afiş asarken, Macaristan için Diyalog Partisi taraftarları da Rusya Devlet Başkanı Vladmir Putin, Erdoğan ve Orban'ı bir arada gösteren bir pankart astı.

Pazartesi günü Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda görüşen Erdoğan burada heyetlerarası görüşmenin ardından Başbakan Viktor Orban’la biraraya geldi.

İkili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi ve Erdoğan daha sonra Meclis Başkanı Laszlo Köver ile görüştü. Tüm görüşmelerde ikili ilişkiler, Türkiye-AB ilişkileri, göç ve terörizmle mücadele konuları ele alındı.

Aşırı sağcılar da protesto etti

Erdoğan Salı günü devam ettiği programına Türkiye-Macaristan İş Forumu ile başlayacak ve ardından Budapeşte'deki Gül Baba Türbesi'ni açacak.

Salı günkü açılış öncesi Pazartesi akşamı Macar Kimlik Jenerasyonu adlı aşırı sağcı organizasyon üyeleri tarafından türbe önünde bayraklar ve meşaleler ile protesto eylemi gerçekleştirildi. Avrupa'nın ve Macaristan'ın İslamileştiği ileri süren grubun üyeleri slogan atarak Erdoğan'ın ziyaretini protesto etti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.