Macron: ABD'nin Suriye tutumunda değişiklik var

Macron: ABD'nin Suriye tutumunda değişiklik var

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ABD'nin Suriye konusundaki pozisyonunda değişiklikler olduğunu ve bundan memnun olduğunu söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ABD'nin New York kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) 73. Genel Kurulu'na hitap ettikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

BM 73. Genel Kurulu kapsamında ABD Başkanı Donald Trump ile dün görüştüğünü hatırlatan Macron, kendisi ile birkaç konuda aynı görüşte olmadığını ancak bazı konularda ilerlemelerin olduğunu belirterek, "Suriye konusunda ABD'nin pozisyonunda değişiklikler var. Bundan memnuniyet duyuyorum." dedi.

Macron, Trump'ın İdlib'de insani yardımlar konusunda aciliyetin farkında olduğunu belirtti, kendisi ile Suriye'de çözümün siyasi olduğunu konusunda hemfikir olduklarını ifade etti.

Suriye'de anayasa reformu ve seçim konusunda ABD'den beklentisi olduğunu kaydeden Macron, Trump ile İran nükleer anlaşması konusunda da görüş ayrılıkların olduğunu söyledi.

Macron, bölgede tansiyonu düşürmek için İran konusunda bir çözüme kavuşmak istediğini ifade etti.

"ABD'nin Paris İklim Anlaşmasına geri dönmesini istiyorum ancak kısa vadede pek umudum yok." ifadesini kullanan Macron, ABD'nin güvenlik ve bölgedeki krizlerin çözümü konularında Fransa'nın ortağı olduğunu ve ABD ile etkili şekilde çalışmak istediğini belirtti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.