Macron Erdoğan'ı aradı: Fransız gazeteciyi serbest bırakın

Macron Erdoğan'ı aradı: Fransız gazeteciyi serbest bırakın

Bureau'nun YPG'lilerle çektirdiği fotoğrafların bulunduğu bazı belgeler tutuklanmasına gerekçe olarak gösterilmişti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak Türkiye'de tutuklu bulunan Fransız gazeteci Loup Bureau'nun acilen serbest bırakılıp Fransa'ya gönderilmesini talep etti.

Bureau, geçen ay Türkiye-Irak sınırındaki Habur kapısından geçerken gözaltına alınmıştı.

Görüşmenin ardından Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Erdoğan ve Macron'un Bureau'nun durumuna en kısa zamanda "olumlu" bir çözüm bulmak için bakanlar nezdinde iletişimin sürdürülmesi konusunda anlaştığı bildirildi.

Fransız gazeteci, PKK'nın Suriye uzantısı PYD/YPG'nin üyesi olduğu şüphesiyle Ağustos ayı başında tutuklanarak Şırnak T Tipi Cezaevi'ne gönderilmişti.

Loup Bureau'nun dosyasına gizlilik kararı konmuştu.

Loup Bureau'nun üzerinde çıkan dijital materyaller arasında bulunan, üniversitede YPG üzerine hazırladığı tez ve Suriye'de YPG'liler ile birlikte yer aldığı bazı fotoğraflar, tutuklanmasına gerekçe sayıldı.

Fransız gazeteci Loup Bureau, temmuz ayında Irak'tan Türkiye'ye giriş yaptığı Habur Sınır Kapısı'nda gözaltına alınmış, daha sonra terör bağlantılı suçlamalar nedeniyle tutuklanmıştı.

Sınır Tanımayan Gazeteciler ve Avrupa Gazeteciler Federasyonu'nun aralarında olduğu uluslararası gazetecilik örgütleri, 27 yaşındaki gazetecinin serbest bırakılmasını talep ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.