Macron'dan işsiz gence: Herkesle tek tek ilgilenemem

Macron'dan işsiz gence: Herkesle tek tek ilgilenemem

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, iş bulamadığından yakınan gence "Ben herkesle tek tek ilgilenemem" cevabını verdi.

Fransa'nın başkenti Paris'in tarihi yapılarından Elysee Sarayı'nın kapıları, "Ulusal Miras Günü" için halka açıldı. Yüzlerce kişinin gittiği Elysee Sarayı'nda dikkat çeken bir olay yaşandı.

"Herkesle tek tek ilgilenemem"

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ziyaretçilerin arasındaki işsiz bir gençle tartıştı. Mesleğinin bahçıvanlık olduğunu söyleyen 25 yaşındaki genç, iş bulamadığından yakındı. İş bulma kurumuna kayıtlı olduğunu, pek çok yere özgeçmişini gönderdiğini söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, gence şu sözlerle cevap verdi: Durun bir saniye, herkesle tek tek ilgilenemem. Herkesin iş bulabilmesi için çözüm üretirim.

Macron işsiz gence farklı bir sektörde iş aramasını tavsiye etti.

"Eğer hazırsanız ve motivasyonunuz varsa, otelcilik sektörü, kafe, restoran ya da inşaat alanında, nereye gidersem gideyim, bana işçi aramadıklarını söyleyecek tek bir yer yok. Caddeyi geçsem, iş bulurum size. Montparnasse'a gidin, cadde üzerindeki tüm kafe ve restoranları gezin. Eminim her iki dükkandan biri sizi işe alacaktır."

İşsiz genç, Macron'un tavsiyelerini sessizlik içinde dinledi ve ardından, "Anladım, teşekkür ederim" diyerek Macron'un elini sıkıp ayrıldı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.