Macron'un görevi Avrupa Birliği'ni ayakta tutmak

Macron'un görevi Avrupa Birliği'ni ayakta tutmak

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa'nın geleceğine ilişkin yaptığı konuşmada AB'nin zayıf, yavaş ve verimsiz olmasından şikayet etti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa'nın geleceğine ilişkin yaptığı konuşmada AB'nin zayıf, yavaş ve verimsiz olmasından şikayet etti. Macron yeni bir Avrupa istiyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, göreve seçildikten dört ay sonra Paris Sorbonne Üniversitesi'nde Avrupa'nın geleceğine ilişkin yaptığı konuşmada AB’nin yakın geleceğine ilişkin planlarını kamuoyu ile paylaştı. Fransa Cumhurbaşkanı, "küreselleşmenin yaşandığı bir dönemde Avrupa'yı kendi içinden güçlendirmek ve stratejik olarak yeni bir dış rota belirlemek istediğini" söyledi.

Konuşmasında özellikle Euro Bölgesi'ne ilişkin önerilere ağırlık veren Macron, Avrupa Birliği'nin bütçe planlamasında reforma gidilmesini istiyor. Berlin'den de "bütçe devrimi" konusunda destek isteyen Macron, "gerekli reformlarda kırmızı çizgilerinin bulunmadığını, sadece ufukları olduğunu" vurguladı.

Macron, Avro Bölgesi'nin, Çin ve ABD ile rekabet edecek seviyede dünyanın ekonomik gücü haline getirilmesi, her 5 gençten birinin işsiz olduğu AB ülkelerinde işsizlik oranının düşürülmesi gerektiğini de vurguladı.

Sığınmacı sorununun AB için önemli bir mesele olduğuna işaret eden Macron, "Ya sınırlarımızı kapatacağız ya da sınıra iltica ve göçmenlik konusunda ortak bir alan inşa edeceğiz." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.