Maçta Nazi selamı veren taraftar stadlardan men edildi

Maçta Nazi selamı veren taraftar stadlardan men edildi

Avustralya'nın Sydney kentinde gerçekleştirilen Avustralya Kupası final maçında Nazi selamı veren Futbol Federasyonu tarafından ömür boyu stadlara girmekten men edildi.

Avustralya Futbol Federasyonu, geçen hafta Macarthur FC ve Sydney United arasında oynanan Avustralya Kupası final maçında Nazi selamı verirken görüntülenen taraftarı stadlara girmekten ömür boyu men etti.

Yaklaşık 16 bin taraftarın izlediği müsabakada bazı Sydney United taraftarlarının maç sırasında Nazi selamı verdiği görülmüş, eylem ülkedeki Yahudi cemaatinden kınama almıştı.

Sputnik'in haberin göre federasyondan yapılan açıklamada, "Avustralya Kupası 2022 finaline katılan belirli bir seyircinin davranışlarına ilişkin bir soruşturmayı sonuçlandırdı. Söz konusu seyirciye bugün tüm NPL, A-Ligleri, Avustralya Kupası ve milli takım maçları dahil olmak üzere federasyon tarafından onaylanan futbol müsabakalarına katılmaktan ömür boyu men cezası verildi. Yasak derhal yürürlüğe girecektir" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, ceza alan kişinin kimliğine dair bir detay yer almadı.

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.