Maduro: AB bizi dikkate almayıp Trump'ın yolundan gitti

Maduro: AB bizi dikkate almayıp Trump'ın yolundan gitti

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, ülkesindeki siyasi krizle ilgili Avrupa Birliği'nin (AB) kendilerini dikkate almayıp yalnızca bir tarafı dinlediğini ve ABD Başkanı Trump'ın peşinden gittiğini söyledi.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, hükümetini devirme çabalarının sona erdirildiğini söyledi. Maduro, Avrupa Birliği'ni de gözü kapalı bir şekilde Donald Trump’ın muhaliflerine destek verme politikasını izlemekle suçladı.

Euronews'in haberine göre Maduro, ABD ve birçok Avrupa Birliği ülkesinin geçici cumhurbaşkanı olarak tanıdığı Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido’nun askeri bir darbe yapmayı umduğunu ancak Venezuela ordusunun darbeye destek vermediğini söyledi.

Maduro, “Çılgınlık… askeri bir darbe istediler. Fakat başarısız oldular. O kartı oynuyorlardı. Ama bitti” ifadesini kullandı.

"AB beni dinlemedi"

Nicolas Maduro "Frederica Mogherini'nin (Avrupa Birliği Dışişleri Yüksek Temsilcisi) ve AB hükümetlerinin büyük bir hata yapmış olduğuna inanıyorum. Sadece bir tarafı dinlediler, olayların sadece bir tarafına dikkat ettiler. Barış, diyalog, anlayış, ve saygı isteyen halkı dikkate almadılar." şeklinde konuştu.

Kendini 'gerçek gücün sesi' olarak tanımlayan Maduro AB'nin kendisini dinlemediğini söyledi ve "Avrupa’nın kendisini Donald Trump’ın kötü siyasetiyle kör bir şekilde ilişkilendirdiğini düşünüyorum.” ifadesinde bulundu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.