Maduro, mali destek için Çin'e gitti

Maduro, mali destek için Çin'e gitti

Ekonomik krizin ciddi seviyede olduğu Venezuela'nın Devlet Başkanı Maduro, mali destek bulabilmek için Çin'e gitti.

Ekonomik krizle boğuşan Venezuela’da Devlet Başkanı Nicolas Maduro mali destek arayışları kapsamında yeni anlaşmalar yapmak umuduyla Çin’e gitti.

Seyahati öncesi başkent Karakas’ta açıklamalarda bulunan Maduro, ziyaretin kendileri için çok önemli olduğunu vurguladı. Maduro, “Büyük beklentilerle gidiyorum ve büyük başarılar elde etmiş olarak birbirimizi birkaç gün içerisinde yeniden göreceğiz” dedi.

Dünyanın en büyük petrol rezervine sahip

Çin Ulusal Petrol Şirketi (CNPC), Venezuela’da petrol ve doğalgaz aramalarını yapan en büyük yatırımcıların arasında bulunuyor.

Çin Venezuela’nın en önemli kreditörlerinden. 2000’li yıllardan itibaren Çin, hızlı büyüyen ekonomisinin enerji ihtiyacını karşılamak için petrol karşılığı kredi anlaşmaları kapsamında Venezuela’ya 50 milyar dolarlık ekonomik gelir sağladı.

Petrol fiyatlarının düşmesi ve ham petrol üretiminin azalmasıyla Venezuela’ya nakit akışının yaklaşık 3 yıl önce durduğu belirtilmişti.

Ancak Venezuela ile Çin arasında 5 milyar dolarlık yeni bir kredi anlaşması temmuz ayında imzalanmıştı. Venezuela krediyi petrol üretim yatırımlarının finansmanı için kullanacağını açıklamıştı.

Enflasyon durdurulamıyor

1998'de Hugo Chavez'in iktidara gelmesinden bu yana sosyalist rejimle yönetilen Venezuela ekonomisi petrol gelirleri ile dönüyor. Gelirinin yüzde 96'sını petrol ticaretinden sağlayan ülkede şartlar 2013'te Chavez'in ölümünün ardından daha da ağırlaşmış durumda.

Ülkede ikinci kez devlet başkanı seçilen Nicolas Maduro'nun takındığı otoriter yönetim anlayışı ekonominin daha da kötüleşmesine yol açıyor. Aşırı işsizlik ve haziran ayında yüzde 46 bini bulan enflasyonun bu yıl içinde 7 haneli rakamları görerek yüzde 1 milyona ulaşması bekleniyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.