Mahir Ünal: Gündemimizde bedelli askerlik yok

Mahir Ünal: Gündemimizde bedelli askerlik yok

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, bedelli askerlik konusunda açıklama yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın dün İzmir'de katıldığı bir televizyon programında bedelli askerlikle ilgili sorulan soruya "Bakış açımız müspet" şeklindeki cevabı gündemde geniş yer tuttu.

Bu konudaki kafa karışıklıklarına son noktayı ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal koydu.

Ünal, AK Parti'nin gündeminde bedelli askerlikle alakalı bir düzenlemenin olmadığını söyledi.

"AK Parti'nin gündeminde bedelli askerlikle ilgili bir düzenleme yok. Başbakanımıza kişisel görüşü sorulmuştu, kendisi böyle bir çalışma olduğunu ifade etmedi."

Seçim manifestosu

NTV'nin canlı yayınına katılarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ünal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 6 Mayıs'ta AK Parti İstanbul İl Kongresi'nde açıklayacağı seçim manifestosuna da değindi. Mahir Ünal, manifestonun dünyaya ve Türkiye'ye dönük olacağını söyledi.

Manifestoda AK Parti'nin misyonu, icraatları ve yeni döneme ilişkin öngörüleri ile vaatler yer alacak.

"Biz kimiz. Nereden geliyoruz. Hangi misyonla hareket ediyoruz. Türkiye'yi önümüzdeki süreçte, yeni dönemde neler bekliyor ve Türkiye'ye biz neler vaat ediyoruz, buun üzerinde duracağız."

Ara komisyonun ise 9-10 Mayıs'ta toplanacağını anlatan Ünal, 12-20 Mayıs'a kadar da "seçici kurul" denilen üst komisyonun 600 adayı listelere yerleştireceğini, 21 Mayıs'ta da milletvekili adaylarını teslim edeceklerini söyledi.

"Bu dönem Türkiye'nin şahlanış dönemi olacak"

Türkiye'nin yeni döneminin önemini dile getiren Ünal, "Yürütmenin daha etkin olduğu, yasamanın daha itibarlı olduğu, yargının daha bağımsız olduğu bir döneme adım atıyoruz ki bu dönem Türkiye'nin şahlanış dönemi olacak." değerlendirmesini yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın miting takvimine ilişkin bir soru üzerine Ünal, Erdoğan'a Özbekistan ve Kore ziyaretleri ile manifestoyu açıklanmasının ardından kampanya ana hatlarının belirlendiği bir sunum yapılacağını söyledi.

"Çağrılara rağmen er meydanına Kemal Kılıçdaroğlu çıkmadı"

Ünal, TBMM'nin takvimine ilişkin soruyu yanıtlarken şu anda Mecliste eğitim komisyonunda bir görüşme ile imar düzenlemesine yönelik bir düzenleme olduğunu vurgulayarak "TBMM Meclis Grubu diğer parti gruplarıyla görüşerek, önümüzdeki süreçte bir Meclis takvimi de belirleyecek. Meclis grubumuz bunu kamuoyuyla paylaşacak." dedi.

Muhalefet cephesinde "inanılmaz bir dağılmışlık" olduğunu ifade eden Ünal, bütün çağrılara rağmen er meydanına Kemal Kılıçdaroğlu'nun çıkmadığını ve genel başkan adayı olmadığını belirtti.

"Recep Tayyip Erdoğan'ı lider olarak bu millet seçti"

Ünal, Yüksek Seçim Kurulunun, İYİ Parti'nin seçime girebileceği konusunda karar verdiğini anımsatarak meselenin İYİ Parti'nin seçime girip girmemesi olmadığını söyledi.

"CHP'nin Yüksek Seçim Kurulunda temsilcisi var. Bal gibi de Yüksek Seçim Kurulundaki temayülün, görüşmelerin oradaki hukuki mülahazaların sonuçlarına dair bir kanaatleri var. Burada mesele İYİ Parti'nin seçime girip girmemesi değil. Zaten orada karşılıklı olarak sözde İYİ Parti ile CHP arasındaki ilişkilere ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun Meral Akşener ile yaptığı görüşmeden sonra kısa görüşmeden sonra kısa basın toplantısındaki sözlere baktığınız zaman benim kastettiğim o yönetme sorununun, beceriksizliğin ve ilişki yönetimindeki temel sorunların neler olduğu, samimiyetsizliğin ne olduğu orada net bir şekilde ortaya çıkıyor."

Meral Akşener'in cumhurbaşkanlığında iddialı olduğu sözlerine de değinen Ünal, "Şimdi iddialı olmak ayrı bir şey, lider olmak ayrı bir şey. Kimin lider olup olmayacağına millet karar veriyor. Recep Tayyip Erdoğan, 'Ben liderim' diye ortaya çıkmadı. Recep Tayyip Erdoğan'ı lider olarak bu millet seçti. İddialı olmakla 'Ben liderim.' demekle lider olunmuyor." dedi.

Abdullar Gül'ün açıklamaları

Ünal, aday olmayacağını açıklayan Abdullah Gül hakkında ise "Süreç içinde olmayacağını açıklayan bir aktör hakkında bir şey söylemek doğru olmaz." değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.