Makedonya ile ABD'den ortak askeri tatbikat

Makedonya ile ABD'den ortak askeri tatbikat

Makedonya'da 300'e yakın ABD ve 95 Makedon askerinin katılımıyla ortak askeri tatbikat düzenlediği bildirildi.

Makedonya'da, 300'e yakın ABD ve 95 Makedon askerinin katılımıyla ortak askeri tatbikat düzenlediği bildirildi. Başkent Üsküp'ün güneyinde bulunan Krilovak'taki askeri üste gerçekleştirilen tatbikat, "Koruyucu Süvari - 17" adını taşıyor. 

QHA'nın haberine göre, ABD ve Makedon askeri birliklerinin ortak katılımıyla 14 gün sürmesi planlanan tatbikatın, Makedonya Silahlı Kuvvetleri'ndeki Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) savunma birimleri ile mühendislerin, operasyonel hazırlık durumunu geliştirmeyi hedeflediği belirtiliyor. Krilovak Askeri Üssü'nde düzenlenen tatbikatla beraber ayrıca, iki ordunun birlikte çalışma kabiliyetinin de artacağı aktarıldı.

Ülkenin Bulgaristan ile olan sınırından giriş yapan ABD askerleri ve 120 araçlık konvoylarının yerel halk arasında ilgi uyandırdığı ifade edildi. Hatta başkent Üsküp ve diğer şehirlerden bile tatbikatı takip etmek amacıyla pek çok Makedon'un bölgeye geldiği kaydedildi.

Uzun bir süredir NATO üyesi olmak için çabalayan Makedonya, 2008 yılındaki NATO toplantısında ittifaka katılma isteğini somutlaştırmıştı. Fakat problemli komşu Yunanistan'ın engellemesi sebebiyle üyelik gerçekleşmedi. İsim anlaşmazlığı nedeniyle kriz yaşayan iki ülke, uluslararası platformlarda da sık sık bu nedenle karşı karşıya geliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.