Malezya'nın eski Başbakanı Mahathir yolsuzluk soruşturmasıyla karşı karşıya

Malezya'nın eski Başbakanı Mahathir yolsuzluk soruşturmasıyla karşı karşıya

Malezya Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu başkanı eski liderin 'soruşturulanlar arasında' olduğunu söyledi.

Malezya'nın yolsuzlukla mücadele kurumu, eski Başbakan Mahathir Muhammed'in oğullarının adının karıştığı bir yolsuzluk soruşturmasıyla bağlantılı olarak soruşturulduğunu doğruladı.

Malezya Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu (MACC) baş komiseri Azam Baki Perşembe günü yaptığı açıklamada Mahathir'in "soruşturulanlar arasında" olduğunu söyledi.

Azam, kuzeydoğudaki Kelantan eyaletinde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Davanın sonuçlarını açıklayabileceğimiz uygun bir zamana kadar önce soruşturmaların sonuçlanmasına izin verin" diye konuştu.

Güneydoğu Asya ülkesini 1981'den 2003'e ve 2018'den 2020'ye kadar yöneten Mahathir'in sözcüsü ise konuyla ilgili yorum yapmayı reddetti.

MACC, Ocak ayında Mahathir'in en büyük iki oğlu Mirzan Mahathir ve Mokhzani Mahathir'e, Pandora ve Panama Belgeleri sızıntılarının yol açtığı soruşturmaların bir parçası olarak mal varlıklarını beyan etmelerini emretti.

98 yaşındaki Mahathir, 2022'de iktidarın üst kademelerindeki yolsuzluğun kökünü kazımak için seçilen Başbakan Enver İbrahim'i sert bir dille eleştiren bir isim olarak biliniyor.

Hapse atılmadan önce 1990'lı yıllarda Mahathir'in yardımcısı olarak görev yapan Enver, yolsuzlukla mücadele görevini siyasi rakiplerini hedef almak için bahane olarak kullandığı yönündeki suçlamaları reddetti ve yasal davalara müdahil olduğu konusunda ısrar etti.

Şubat ayında MACC, eski maliye bakanı ve Mahathir'in müttefiki Daim Zeynuddin ve eşini mal varlıklarını açıklamamakla suçlamıştı.

Mahathir'in en büyük ikinci oğlu Mokhzani Mahathir geçen ay Bloomberg News'e verdiği bir röportajda babasının soruşturmada "birincil şüpheli" olduğunu söyledi.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.