Mali: El Kaide misyonerlikle suçladığı rahibeyi serbest bıraktı

Mali: El Kaide misyonerlikle suçladığı rahibeyi serbest bıraktı

El Kaide'nin Batı Afrika yapılanmasının uzun süredir rehine olarak tuttuğu Gloria Cecilia Narvaez'i serbest bıraktığı ifade edildi.

El Kaide'nin Batı Afrika yapılanmasının uzun süredir rehine olarak tuttuğu Gloria Cecilia Narvaez'i serbest bıraktığı ifade edildi.

Kolombiyalı rahibe, 2017 yılının Şubat ayında Mali'nin güneyinde, Fildişi Sahili ve Burkina Faso sınırı yakınındaki Sikasso bölgesinde El Kaide tarafından esir alınmıştı.

Rahibe Narvaez, bölgede misyonerlik faaliyetleri yapmakla suçlanıyordu.

"İyi muamele gördü, Kur'an öğrendi"

11 Ekim Cumartesi günü serbest bırakılarak Mali hükümetine teslim edilen Narvaez'in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Narvaez, serbest bırakılmasının ardından Mali'de darbeyle iş başına gelen ve geçiş sürecinin cumhurbaşkanı ilan edilen Assimi Goita ile bir araya geldi.

AFP'ye konuşan bölge kaynakları, Narvaez'in yaklaşık 5 yıl süren rehineliği süresince kötü muameleye maruz kalmadığını, bu süre içerisinde Kur'an öğrendiğini aktardı.

Narvaez, serbest bırakıldıktan sonra ilk olarak Vatikan'a giderek Papa Francis ile görüştü.

Kolombiyalı rahibenin serbest bırakılmasını, Kolombiya Ulusal Emniyet Müdürü Jorge Luis Vargas da memnuniyetle karşıladı. Vargas, rahibenin serbest kalması için Interpol de dahil birçok uluslararası aktörün devreye girdiğini ifade etti.

Rahibenin ne kadar bir fidye ödenmesi karşılığında serbest kaldığı da belirtilmedi.

El Kaide'ye bağlı grup bölgede alıkoyduğu rehineler karşılığında yüklü miktarda fidyeler alıyor. Her ne kadar Batılı hükümetler bu rehinelerin serbest bırakılması karşılığında fidye ödendiğini kabul etmese de, bağımsız kaynaklar gruba yüklü miktarda fidyeler ödendiğini açıklıyor.

Yakın süreçte Fransız gazeteci Olivier Dubois'nin yanı sıra üç Çin vatandaşı da Mali'de alıkonuldu.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.