Mali'de bir Fransız askeri bombalı saldırıda öldü

Mali'de bir Fransız askeri bombalı saldırıda öldü

Fransa ordusuna bağlı bir askerin Mali'de bombalı saldırıda öldüğü açıklandı.

Fransa ordusunun "Yabancı Lejyon" sınıfına mensup bir askerin, Batı Afrika ülkesi Mali'de gerçekleştirilen bir bombalı saldırıda öldüğü açıklandı.

Fransa ordusundan yapılan açıklamaya göre, onbaşı rütbesindeki 1991 doğumlu Ukrayna asıllı Fransız askeri Dmytro Martynyouk, Mali'de "terör karşıtı" operasyonlar sırasında bombalı saldırıda yaralandı.

23 Nisan tarihinde meydana gelen bombalı saldırıda yaralanan Dmytro Martynyouk, Fransa'nın başkenti Paris yakınlarındaki Percy Askeri Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Ancak Martynyouk'un, aldığı yaralar nedeniyle bugün öldüğü açıklandı.

Bununla birlikte Fransa'nın Batı Afrika'da 2013 yılının başlangıcından bu yana sürdürdüğü doğrudan askeri operasyonlarda verdiği kayıp sayısı, resmi rakamlara göre 42'ye yükseldi.

Açıklamada saldırının nerede gerçekleştiği belirtilmezken, Fransız ordusunun ülkenin orta ve kuzey kesiminde benzeri operasyonlar düzenlediği ve kayıplar verdiği biliniyor.

Mali'nin orta ve kuzey bölgesi, El Kaide'nin Batı Afrika kolu olan Cemaat Nusret el İslam vel Müslimin'in kalesi niteliğinde.

Grup, bölgede Fransa öncülüğündeki yabancı güçlere ve Mali ordu birliklerine sıklıkla saldırılar düzenliyor.

Kaynak: Mepa News 

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.