Mali'de BM askeri üssü onlarca roketle vuruldu: Ölü ve yaralılar var

Mali'de BM askeri üssü onlarca roketle vuruldu: Ölü ve yaralılar var

Mali'de BM askerlerinin konuşlu bulunduğu askeri üsse yönelik büyük bir saldırı gerçekleştirildi.

Yerel basında çıkan haberlerde, bugün öğleden sonra bölgedeki havalimanının yakınındaki BM İstikrar Misyonu'na (MINUSMA) üssüne onlarca roket ve havan fırlatıldığı kaydedildi.

Saldırıda BM misyonunda görevli 1 askerin yaşamını yitirdiği 20 askerin yaralandığı ifade edildi. Saldırının şiddetinin çevredeki yerleşim yerlerinde de hissedildiği ve üsten dumanların yükseldiği bilgisi paylaşıldı.

MINUSMA'nın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, roketli saldırının yanı sıra iki bombalı araçla da saldırı girişiminde bulunulduğu belirtildi.

Bölgedeki yetkilerin ifadesine göre bir bombalı araca BM aracı süsü verilmişti ve araçları kullananlar BM barış gücü mensupları gibi giyiniyordu. BM yetkilileri bir aracın infilak ettirildiğini ancak diğerinin durdurulduğunu öne sürdü.

Bölge yetkilileri Timbuktu'da daha önce bu kadar büyük bir saldırının olmadığını ve böylesi bir saldırının beklenmediğini kaydetti.

Öğleden sonra başlayan çatışmaların 18.30'a kadar sürdüğü ve ardından durumun kontrol altına alındığı aktarıldı. Yaralıların arasında Fransız askerlerinin de bulunduğu belirtildi.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Ancak bölgede El Kaide'ye bağlı Nusretu'l İslam ve'l Muslimin adlı grubun faal olduğu biliniyor.

BM, 2013'te ülkede "MINUSMA" adlı istikrar misyonunu görevlendirmeye karar vermişti. MINUSMA, yaklaşık 13 bini asker 15 bine yakın personelle görev yapıyor.

Şiddet olaylarının sona ermesi amacıyla hükümet ile ülkenin kuzeyinde özerklik isteyen silahlı gruplar arasında Cezayir ve Çad'da 2015 yılında barış anlaşmaları imzalanmıştı. Buna karşın barış sürecine katılmayan gruplar, ülkenin kuzeyine ve orta kesimine yeniden yerleşmeye çalışıyor ve saldırılarını sürdürüyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.