Mali'de cunta ve Wagner güçleri üç günde 40 sivili katletti

Mali'de cunta ve Wagner güçleri üç günde 40 sivili katletti

Batı Afrika ülkesi Mali'de cunta güçleri ve Rus Wagner birliklerinin düzenlediği saldırılarda 3 gün içerisinde 40 sivilin öldürüldüğü belirtildi.

Batı Afrika ülkesi Mali'de sivillere yönelik katliamlar da artıyor.

Başkent Bamako merkezli cunta yönetimi ve Rus Wagner birliklerinin saldırılarında çok sayıda sivilin öldüğü bildirildi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre 14-16 Şubat arasındaki 3 günde cunta ve Rus güçleri tarafından düzenlenen saldırılarda en az 40 sivilin hayatını kaybettiği ifade edildi.

Üç ayrı saldırı düzenlendi

14 Şubat günü cuntaya bağlı birlikler ve Rus Wagner güçleri, Segou bölgesine bağlı Niona şehri yakınında yer alan Doula köyünde düzenledikleri baskında en az 10 sivili öldürdü.

Cunta yönetimi saldırıda El Kaide'nin Batı Afrika yapılanması Cemaat Nusret el İslam vel Müslimin'i (CNİM) hedef aldığını öne sürerken, CNİM iddiayı reddetti.

15 Şubat günü cunta güçlerinin Koulikoro bölgesine bağlı Dandougou köyünde pazar yeri yakınlarındaki sivillere ateş açtığı bir başka saldırıda 16 sivilin can verdiği kaydedildi.

16 Şubat günü cunta güçleri ve Rus Wagner birlikleri bu kez sivilleri hava saldırısıyla hedef aldı. Segou bölgesine bağlı Molodo şehri yakınlarındaki Konokasi köyünde bir düğüne düzenlenen hava saldırısında 14 sivilin hayatını kaybettiği belirtildi.

Saldırıda öldürülen sivillerin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı:

mali-subat-1.jpg

mali-subat-2.jpg

Mali'de son dönemde cunta güçleri ve Rus Wagner birliklerinin sivillere yönelik katliamlarında artış yaşandığı dikkat çekiyor.

Saldırılarda hayatını kaybeden sivillerin sayısı yüzlerle ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum