Mali'de darbeyle başa geçen cunta lideri Goita'ya suikast girişimi

Mali'de darbeyle başa geçen cunta lideri Goita'ya suikast girişimi

Mali'nin başkenti Bamoko'da darbeyle yönetime geçen cunta lideri Albay Assimi Goita'yı hedef alan bir suikast girişimi olduğu bildirildi.

Mali'de geçtiğimiz yıl meydana gelen askeri darbe sonrası, darbenin liderlerinden Albay Assimi Goita geçici cumhurbaşkanı ilan edilmişti.

"Suikast girişimi"

Mali'nin başkenti Bamako'da bulunan büyük camide namaz kılan geçici cumhurbaşkanı Assimi Goita'ya bıçaklı saldırı düzenlendiği bildirildi.

Kurban bayramı kutlamaları esnasında gerçekleştirildiği belirtilen saldırının biri bıçaklı olmak üzere 2 kişi tarafından düzenlendiği ifade ediliyor.

Goita olayın ardından mekandan hızlıca uzaklaştırılırken, suikast girişiminde bulunan kişilerin durumuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Mali'de askeri darbe

Albay Assimi Goita'nın lideri olduğu cunta 18 Ağustos 2020 tarihinde Mali'de ilk darbeyi gerçekleştirmiş, bunun ardından 25 Mayıs 2021 tarihinde geçiş hükümetine de aynı cunta tarafından bir darbe düzenlenmişti.

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.