Mali'de El Kaide tarafından kaçırılan Sophie Petronin Müslüman olduğunu açıkladı

Mali'de El Kaide tarafından kaçırılan Sophie Petronin Müslüman olduğunu açıkladı

Batı Afrika'da El Kaide'nin rehinesi olan ve geçtiğimiz gün serbest bırakılan Sophie Petronin İslam dinini seçtiğini açıkladı.

Batı Afrika ülkelerinden Mali'de El Kaide tarafından kaçırılan ve geçtiğimiz gün serbest bırakılan Sophie Petronin İslam dinini seçtiğini açıkladı.

El Kaide'nin Batı Afrika'daki yapılanması olan Cemaat Nusret el İslam vel Muslimin'e (CNİM) bağlı bir grup tarafından 24 Aralık 2016 tarihinde Mali'nin kuzeyindeki Gao şehrinde kaçırılan Petronin, bu tarihten itibaren grubun elinde rehine olarak tutuluyordu.

Mali'de cihat yanlıları ile hükümet güçleri arasında bu hafta gerçekleştirilen esir takasının ardından Petronin, 130'dan fazla cihat yanlısının serbest bırakılması karşılığında serbest kaldı..

Müslüman olduğunu açıkladı

Serbest kaldıktan sonra açıklamalarda bulunan Petronin, Müslüman olduğunu ilan etti.

Petronin şu ifadeleri kullandı:

"Mali'ye Allah'ın rahmeti için dua edeceğim, zira ben bir Müslümanım. Siz bana Sophie diyorsunuz, ancak sizin karşınızda Meryem duruyor."

Petronin, ülkesine döndükten sonra Mali'ye yeniden dönmek istediğini kaydetti. Petronin, kendisini rehin alanlara karşı öfkeli olmadığını ifade etti.

Daha önce CNİM tarafından Mali'de rehin alınan Stephen Malcolm McGowan, El Kaide'nin Doğu Afrika yapılanması Eş Şebab tarafından Somali'de rehin alınan Silvia Romanoi, Taliban tarafından Afganistan'da rehin alınan Timothy Weeks gibi isimler de İslam dinini seçmiş, rehinelerin bu durumları uluslararası kamuoyunun gündemine oturmuştu.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.