Mali'de Fransız askerlere bombalı saldırı: 2 yaralı

Mali'de Fransız askerlere bombalı saldırı: 2 yaralı

Mali'nin Kibal bölgesinde Tessalit yakınlarında Fransız askerlerini hedef alan bir bombalı saldırı gerçekleştirildi.

8 Nisan tarihinde Mali'nin Kidal bölgesindeki Tessalit yakınlarında bir bombalı saldırı gerçekleştirildi. Mayın olduğu düşünülen patlayıcının, Barkhane Operasyonu'na katılan güçlere bağlı aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu 2 Fransız askeri yaralandı.

Saldırıyı henüz üstlenen olmazken, bölgede El Kaide'nin çatı kuruluşu olan Nusretu'l İslam ve'l Muslimin'in aktif olduğu biliniyor. Yakın zamanda bölgedeki cihat yanlısı grupların birleşmesiyle kurulan oluşum sık sık benzeri saldırılar düzenliyor.

Ä°lgili resim

Yerel kaynaklara göre bölgede kullanılan patlayıcıların etkisi artırılmış durumda. Bölgedeki El Kaide bağlantılı gruplar artık, hedeflerine daha ciddi zararlar verebilen, daha efektif patlayıcılar geliştiriyor. Bu da ölen ve yaralanan askerlerin sayısının artmasına neden oluyor.

Dün de Timbuktu yakınlarında düzenlenen benzeri bir saldırıda Mali ordusu hedef alındı. Patlamada 2'si ağır 4 asker yaralandı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.