Mali'de IŞİD-Tuareg savaşı sürüyor

Mali'de IŞİD-Tuareg savaşı sürüyor

Mali'de IŞİD ile Tuareg gruplar arasındaki çatışmalar devam ediyor.

Imghad ve Müttefikleri Müdafaa Hareketi ve Azavad Kurtuluş Hareketi isimli müttefik Tuareg grupların Mali'de IŞİD'e bağlı güçlerle çatışması sürüyor.

Geçtiğimiz günlerde Tuareg gruplar IŞİD ile süren çatışmalara dair bir açıklama yayınladı. Bölgede Ebu Velid es Sahravi tarafından yönetilen IŞİD'in kolu "Büyük Sahra vilayeti" olarak da anılıyor.

Tuareg gruplara göre süren çatışmalarda kendilerine bağlı üç savaşçı ölü, üçü ise yaralandı. Gruplar, bu çatışmalarda 6 IŞİD mensubunun öldürüldüğünü ve çok sayıda kişinin ise yakalandığını ilan etti. Tuareg gruplar bazı silah ve araçların da ele geçirildiğini ve Elmahmud Eg Akavkav adlı üst düzey IŞİD komutanının da yakalandığını öne sürdü.

Bölgede çatışmalar bu yılın Şubat ayından bu yana devam ediyor. Kuzey Mali ve Nijer'de süren çatışmalarda Tuareg gruplar da, IŞİD mensupları da sivilleri hedef alan katliamlar gerçekleştirmekle suçlanıyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.