Mariupol: Kuşatma altındaki Ukrayna askerleri tahliye edildi

Mariupol: Kuşatma altındaki Ukrayna askerleri tahliye edildi

Bazıları ağır yaralı olan 260'tan fazla Ukrayna askeri Azovstal tesislerinden çıkarılarak, Rusya destekli grupların kontrolündeki bölgelere aktarıldı.

Ukrayna, iki aydan fazladır kuşatma altında kalan Mariupol'deki Azovstal Çelik Fabrikası'ndan çok sayıda askerin tahliye edildiğini duyurdu.

Ukrayna Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bazıları ağır yaralı olan 260'tan fazla askerin Azovstal tesislerinden çıkarılarak, Rusya destekli grupların kontrolündeki bölgelere aktarıldığı belirtildi. Yetkililer, sayıları belirlenemeyen ancak hala tesislerde bulunan askerleri için de tahliye çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Savunma Bakanı Yardımcısı Hanna Maliar, ağır yaralı bulunan 53 askerin Mariupol'un doğusunda bulunan Novoazovsk'taki bir hastaneye sevk edildiğini söyledi. Ayrıca Maliar, diğer 211 askerin askerin de insani koridor aracılığıyla Olenivka'ya tahliye edildiğini açıkladı.

Tahliyeler öncesinde Rusya ve Ukrayna, yaralıların Moskova yanlısı grupların kontrolündeki bölgelere aktarımı ve tedavisi konusunda anlaşmaya varmıştı.

Maliar tarafından yapılan açıklamada Mariupol garnizonunun görevlerini layıkıyla yerine getirdiği, kuşatmayı askeri yöntemlerle kaldırmanın artık mümkün olmadığı belirtildi.

Mariupol'den Ukrayna güçlerinin tahliyesiyle beraber şehrin tamamen Rus kontrolüne girmesi bekleniyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.