Mavi Marmara Derneği Gazze için yeniden yola çıkmaya hazırlanıyor

Mavi Marmara Derneği Gazze için yeniden yola çıkmaya hazırlanıyor

Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği, üyesi olduğu Uluslararası Özgürlük Filosu ile alınan karar doğrultusunda Gazze'ye doğru yola çıkılacağını açıkladı.

"Rotamız Gazze Yükümüz İyilik" sloganıyla başlatılan kampanya açıklamasında İsrail güçlerinin Gazze'de son 1 ay içerisinde 11.000'den fazla insanı katlettiği ifade edildi.

Açıklamada yer alan ifadeler şu şekilde:

"İşgal güçleri Gazze'de büyük bir soykırım başlattı. Camiler, okullar, hastaneler ve tüm sivil yerleşim alanları saldırı altında. Son 1 ay içerisinde 11.000 fazla insan işgal güçleri tarfından şehit edildi. binlerce sivil bombaların hedefi haline gelerek ağır şekilde yaralandı. İşgal ordusu Gazze semalarından fırlattığı kimyasal patlayacıların neticesi olarak tarım, hayvancılık ve habitat üzerinde etkisi uzun yıllar sürecek büyük yaralar oluşturdu. İşgal güçleri Birleşmiş Milletler'in (BM) ve ayrıca İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (OIC) aldığı kararları ve yaptığı ikazları dinlemeden katliamına devam ediyor. 

Son 75 yıldır bölgede kan, gözyaşı ve barut politakası yürüten israil, 7 Ekimden bu yana yapmış olduğu saldırılarla uluslararası vicdanı görmezden geliyor.

Mavi Marmara Derneği olarak üyesi olduğumuz Uluslararası Özgürlük Filosu ile aldığımız karar doğrultsunda sivil ve bağımsız bir hareket olarak Gazze'ye doğru tekrardan yola çıkıyoruz. Gazze’de bulunan deniz ablukasına karşı olan eylemlerimiz, her zaman şiddetsizlik ve şiddet içermeyen direniş ilkelerine tabidir.

Farklı ülkelerden oluşturulacak gemi filolarıyla Filistin'de bulunan ablukaya karşı Gazze'ye doğru tekrardan yola çıkıyoruz. Filoya gemi alımı ve insani yardım malzemelerinin temini için sen de destek ol, abluka ve ambargoya karşı sen de sesini yükselt."

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum