May: Anlaşma olmaması, kötü bir anlaşmadan daha iyi

May: Anlaşma olmaması, kötü bir anlaşmadan daha iyi

İngiltere Başbakanı Theresa May, Brexit için AB ile kötü bir anlaşma imzalanması yerine hiç anlaşma olmamasının daha iyi olduğunu söyledi.

İngiltere Başbakanı Theresa May, Avrupa Birliği'nin mevcut teklifini kabul etmektense bir Brexit anlaşması olmamasını tercih edeceğinin sinyalini verdi. May, İngiltere'nin Brexit müzakerelerinde ilerleme için Avrupa Birliği'nin karşı tekliflerini görmeye ihtiyacı olduğunu vurguladı.

May, bir Brexit anlaşması olmamasının Kanada-ABD ticaret anlaşmasına benzer bir Brexit anlaşmasından daha iyi olup olmadığı yönündeki bir soruya, "Her zaman söylediğim gibi, anlaşma olmaması, kötü bir anlaşmadan daha iyidir. Kötü bir anlaşmanın, İngiltere'yi parçalayacak bir anlaşma olacağını düşünüyorum" yanıtını verdi.

Avrupa Birliği ile iyi bir anlaşmaya varılabileceğine inanmaya devam ettiğini belirten May, "AB'nin bizim Chequers planımıza karşı teklifini görmeye ihtiyacımız var. AB'nin İngiltere'nin Brexit planında endişe ettiği noktaları ortaya koyması gerekli" diye konuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.