May'den 'Brexit'i zamanında gerçekleştirme' sözü

May'den 'Brexit'i zamanında gerçekleştirme' sözü

İngiltere Başbakanı Theresa May, ülkesini Avrupa Birliği'nden (AB) ‘zamanında’ çıkarma sözü verdi.

İngiltere Başbakanı Theresa May, Brüksel'de AB yetkilileriyle Brexit konusundaki temaslarının ardından basına yaptığı açıklamada, AB’den çıkışın planlandığı gibi 29 Mart’ta gerçekleşeceğini söyledi.

Theresa May, "Brexit'i zamanında gerçekleştireceğim. Bunu halkımız için yapacağım. Önümüzdeki günlerde bunu yapmak için ciddi müzakereler yürüteceğim" ifadelerini kullandı.

Telegraph gazetesi, İngiltere Başbakanı May’in, Brexit anlaşmasına ilişkin ikinci oylamayı Şubat ayının sonuna kadar ertelemeye hazırlandığını iddia etmişti. Gazetede yer alan haberde, Muhafazakar Parti milletvekili Julian Smith’in, May’in anlaşmayı zamanında müzakere etmesinin beklenmemesi nedeniyle, Brexit oylamasının önümüzdeki hafta yapılmayacağını ima ettiği bilgisi yer almıştı

Geçen ay yapılan oylamada, İngiliz milletvekilleri May hükümetinin AB'yle yaptığı anlaşmayı ezici bir çoğunlukla reddetmişti. Milletvekilleri bunun ardından hükümete "backstop" düzenlemesine alternatifler bulunması çağrısı yapan bir değişikliği oy birliği ile kabul etmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.