"Meksika'da katledilen 43 genci uyuşturucu çetelerine ordu teslim etti"

"Meksika'da katledilen 43 genci uyuşturucu çetelerine ordu teslim etti"

Meksika Devlet Başkanı Manuel Lopez Obrador, 43 öğrencinin katledilmesi olayında bir görgü tanığının olayda ordunun parmağı olduğu yönünde ifade verdiğini doğruladı.

Meksika Devlet Başkanı Manuel Lopez Obrador, altı yıl önce 43 öğrencinin katledilmesine ilişkin soruşturma kapsamında bir görgü tanığının olayda ordunun parmağı olduğu yönünde ifade verdiğini doğruladı.

Bir önceki hükümet döneminde krize neden olan katliamın halen aydınlatılamaması, ülke içinde olduğu kadar uluslararası kamuoyunun da sert tepkisini çekmişti.

Reforma gazetesi, Juan adlı tanığın ifadesinin kopyasını yayınladı. Söz konusu tanığın aktardıklarına göre askerler tarafından kaçırılıp bir askeri üste sorgulanan gençler daha sonra bir uyuşturucu çetesinin ellerine bırakıldı. Tanık, Guerreros Unidos adlı çetenin bıçaklayarak öldürdüğü gençlerin cesetlerinden bazılarını yaktığını, diğerlerini ise asitle yok etmeye çalıştığını da söyledi.

Yıllardır süren soruşturma kapsamında polis ve ordu mensupları olaydan sorumlu tutulmuş, eski Savunma Bakanı Salvador Cienfuegos, askerlerin olaya müdahil olup olmadığını çözemeye çalışan savcıları ordudan uzak tutmuştu.

Reuters'da yer alan habere göre Devlet Başkanı Obrador, Reforma'da yayınlanan tanık ifadesinin doğru olduğunu söyledi. "Nasıl ulaştıklarını bilmiyorum ama bu ifade savcılığın dosyasında da yer alıyor." diyen Meksikalı lider, bu iddiaların sadece tek tanıktan geldiğinin de altını çizdi.

Tanığın ifadesinde, çeteyle iş birliği yapmakla suçlanan emniyet müdürü Omar Garcia Harfuch ise hakkındaki iddiaları yalanladı.

Öğrencilerin ailelerini temsil eden avukatlar, tanık ifadesinin basına sızmasının soruşturmayı olumsuz etkileyeceği görüşünde.

26 Eylül 2014’te bir protesto gösterisine katılmak için yola çıkan, lise öğrencisi 43 gencin bindiği otobüse güvenlik güçleri ateş açmıştı. Altı kişinin hayatını kaybettiği olay sonrası gençlerden bir daha haber alınamamış, daha sonra bulunan toplu mezarlardaki kalıntılarından iki öğrencinin kimlik tespiti yapılabilmişti.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.