Meksika'da sığınmacıları taşıyan kamyon kaza yaptı: 55 ölü

Meksika'da sığınmacıları taşıyan kamyon kaza yaptı: 55 ölü

Meksika'da istif haldeki sığınmacıları taşıyan kamyonun ağırlık nedeniyle kaza yapması sonucunda ilk belirlemelere göre 55 kişi öldü.

Meksika'nın güneyindeki Chiapas eyaletinde ülkenin yakın tarihinin en büyük trafik kazalarından biri gerçekleşti. 

Yetkililerin açıklamasına göre Chiapas'ta sığınmacıları istiflenmiş halde taşıyan bir kamyonun kaza yapması sonucunda en az 53 kişi öldü.

Kazada hayatını kaybedenlerin çoğunun Meksika'nın güneyindeki Latin Amerika ülkelerinden ABD'ye ulaşmaya çalışan sığınmacılar, az bir kısmının ise kazanın gerçekleştiği bölgede yaşayan halktan olduğu açıklandı.

Resmi kaynaklara göre kamyonda en az 100 kişi bulunuyordu. Ancak yerel kaynaklar bu sayının 200'e yakın olabileceği belirtiliyor.

Kazanın ardından araçtakilerin bazılarının göçmenlik makamları tarafından gözaltına alınma korkusuyla olay yerinden kaçtığı bildiriliyor.

Ölü sayısının daha da artmasından endişe ediliyor.

Kazanın sebebinin kamyonun römorkunun insan ağırlığını kaldıramaması olduğu açıklandı.

Meksika, ABD ve Latin Amerika arasında insan ve uyuşturucu ticaretinin yegane kara rotası olduğu için pek çok sorunla karşılaşıyor.

Kaynak: Mepa News

haber-altliklari-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.