Meksika'da son 15 yılın en büyük petrol rezervi bulundu

Meksika'da son 15 yılın en büyük petrol rezervi bulundu

Devlet Başkanı Nieto, petrol şirketi Pemex'in, son 15 yılın karadaki en büyük petrol keşfini yaptığını açıkladı.

Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto, devlet kontrolündeki petrol şirketi Pemex'in, son 15 yılın karadaki en büyük petrol keşfini yaptığını açıkladı. Nieto, Hidalgo eyaletinde kurulu Pemex'in bir fabrikasına bugün, 4 Kasım’da düzenlediği ziyarette, yeni petrol sahasının keşfini açıkladı.

AA'nın aktardığına göre Nieto, Pemex'in, Veracruz eyaletinde son 15 yılın karadaki en büyük petrol keşfini yaptığını duyurdu. Pemex'ten (Petroleos Mexicanos) yapılan açıklamada ise, sahanın, 350 milyon varil ham petrol kapasitesine sahip olduğu bilgisine yer verildi.

Açıklamada, petrol sahasının Cosamaloapan bölgesi yakınlarında olmasının, mevcut üretim ve boru hattı altyapısına yakınlığı açısından avantajı bulunduğu ve böylece petrolün bölgeden daha hızlı sevk edilebileceğine dikkat çekildi.

Bilindiği gibi Pemex'in temmuz ayından itibaren ortalama ham petrol üretimi, günlük 2 milyon varilin altına inerek 22 yılın en düşük seviyesini görmüştü.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.