Menbiç'te 2 koalisyon askeri öldürüldü: Biri Amerikan diğeri İngiliz

Menbiç'te 2 koalisyon askeri öldürüldü: Biri Amerikan diğeri İngiliz

Birleşik Görev Gücü, "İki koalisyon personeli, 29 Mart’ta GMT saatiyle ile akşam 9.00’da Suriye'de el yapımı patlayıcı ile öldürüldü, beşi de yaralandı." açıklamasını yaptı.

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyona ait bir konvoya Suriye'de el yapımı patlayıcıyla (EYP) düzenlenen saldırıda 2 askerin öldüğü 5 askerin yaralandığı bildirildi.

Birleşik Görev Gücü'nden yapılan açıklamada, "2 koalisyon personeli, 29 Mart’ta GMT saatiyle akşam 9.00'da Suriye'de el yapımı patlayıcı ile öldürüldü, 5'i yaralandı." bilgisi verildi.

Yaralıların tedavi edilmek üzere bölgeden tahliye edildiği belirtilirken ölenlerin isim ve rütbeleri açıklanmadı.

Dillon ölen askerlerin ABD askeri olup olmadığına ilişkin soruları da aynı gerekçe ile yanıtlamaktan kaçındı.

Ancak AA'nın yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre saldırı Menbiç yakınlarında meydana geldi.

ÖLEN ASKERLERDEN BİRİ İNGİLİZ

Birleşik Görev Gücü açaklamasının ardından akşam saatlerinde İngiltere Savunma Bakanlığı'da konuya dair bir açıklama yayımladı.

Savunma Bakanlığı açıklamasında ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyona ait bir konvoya Suriye'de el yapımı patlayıcıyla düzenlenen saldırıda ölenlerden birinin İngiliz askeri olduğunu belirtildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.